Beneficiile uleiului de Jojoba pentru PAR

Uleiul de Jojoba este benefic pentru toate tipurile de par, datorita structurii sale ce imita textura sebumului secretat de glandele sebacee. Este un ulei non-toxic, non-comedogenic si non-alergenic. De asemenea, are un efect antibacterian, antioxidant si hidratant, cu un continut ridicat de vitamina E.

 

Uleiul de Jojoba poate fi adăugat în balsamul pentru par pentru a ne asigura o extra protectie impotriva uscarii excesive, a firelor despicate și a ruperii. 

Acesta ajuta la menținerea sanatoasa și fara matreata a scalpului.

De asemenea, el este bogat in vitamine si minerale care hranesc parul, printre care se numara vitamina C, B, E, cupru si zinc.

Pentru ca fortifiaza firul de par, uleiul de jojoba poate preveni caderea parului. Il ingrijeste inca de la radacina si impiedica astfel, uscarea scalpului, care, daca devine severa, duce la pierderea treptata a parului..

 

Hidratarea intensiva a parului

Acest tip de ulei iti hidrateaza parul fara sa afecteze pH-ul natural al scalpului. De asemenea, nu determina scalpul sa produca mai mult sau mai putin sebum, astfel ca hidrateaza parul fara sa-l ingrase.

 

Stimularea cresterii parului

Uleiul de jojoba contribuie la cresterea parului, datorita deblocarii sebumului, si permite dezvoltarea unor noi celule de par.

 

Protejarea parului de factorii termici externi

Uleiul de jojoba protejeaza firul de par pentru ca intervine ca un scut de protectie impotriva caldurii excesive cauzate de aparatele de styling, mentinand sanatatea si stralucirea acestuia.

 

Combaterea matretii excesive

Datorita proprietatilor antifungice si antibacteriene, uleiul de jojoba curata si hidrateaza scalpul, regleaza sebumul acestuia si previne aparitia matretii.

 

Curatarea scalpului

Avand in vedere ca are proprietati asemanatoare sebumului pielii, uleiul de jojoba patrunde intens la nivelul scalpului, eliminand rezidurile si murdaria de la radacina pana la varfuri, lasand parul curat si usor de coafat.